SADC ondertekent Green Deal Cirkelstad Amsterdam

  26 november 2015  |    Nieuws

Cirkelstad Amsterdam maakt werk van een Amsterdamse regio zonder afval, zonder uitval

Op 26 november 2015 heeft SADC met 19 andere partners* de Green Deal Cirkelstad Amsterdam getekend. Deze partners gaan werk maken van een Amsterdamse regio zonder afval en zonder uitval van mensen. Zij delen elkaars praktijkervaring om van te leren. Elke partner heeft een eigen project ingebracht om direct de daad bij het woord te voegen. SADC heeft haar project Valley, circulaire hotspot van Nederland ingebracht.

De ondertekening komt op een goed moment. De Metropoolregio Amsterdam heeft onlangs haar ambitie uitgesproken om in 2025 geen afval meer te hebben. Cirkelstad Amsterdam is dé werkplaats voor alle koplopers uit de regio om samen deze ambitie waar te maken.

De ondertekening was een belangrijk onderdeel van het event ‘Green Deal Cirkelstad Amsterdam’. Diverse partijen uit Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Drechtsteden en Den Haag waren er bij om te enthousiasmeren en om zelf ook een Cirkelstad te starten in de eigen regio. De aandacht ging tijdens de dag vooral uit naar matchmaking van vraag en aanbod. Wie heeft de norm voor circulair bouwen? Wie kent een partij die businesscases uit kan rekenen? Hoe kom ik aan 5 nieuwe medewerkers? Tijdens de panel discussie met Mari van Dreumel (ministerie I&M), Abdeluheb Choho (gemeente Amsterdam) en Michel Baars (New Horizon) werd een aantal overstijgende thema’s besproken. Wat kan Cirkelstad betekenen voor de leegstand in een stad? Hoe zorgen we ervoor dat uitvallers daadwerkelijk langdurig weer aan het werk gaan?

Cirkelstad houdt tijdens de week van de circulaire economie ‘Open Huis’ (21 – 28 januari 2016). Iedereen die geïnteresseerd is kan met verschillende partners uit de keten op diverse plaatsen in het land kennismaken.

 

Voor nadere informatie over Cirkelstad:

Rutger Büch, gemeentesecretaris Cirkelstad

rutger@cirkelstad.nl

085-003 01 21

www.cirkelstad.nl

 

* Gemeente Amsterdam, SADC, Magis 020, BAM, Dura Vermeer, Copper8, AMS, OVG, Oranje, Stonecycling, Dutch Green Building Council, reA, Van der Tol, Mebin, Search, RutgerBuch en de ministeries van I&M, EZ en BZK